Fransa Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Fransa Vatandaşlığı

FRANSA OTURMA İZNİ

Beş yıldır Fransa'da yaşadıktan sonra Fransız vatandaşlığına veya Fransız daimi ikametine başvurabilirsiniz.
Fransa'da uzun süreli ya da kalıcı olarak yaşamak isterseniz, Fransa'da beş yıl yaşamış olmanızın ardından Fransız kalıcı ikametgah veya Fransız vatandaşlığına başvurma hakkınız olabilir. İster Fransız vatandaşlığı ister Fransız daimi ikamet olsun, her iki seçenek de uzun vadede Fransa'da yaşamaya devam etmenizi sağlar, ancak ikisi arasında en iyi seçenek hangisi olduğuna karar vermenize yardımcı olabilecek bazı önemli farklılıklar vardır. Fransız vatandaşlığı veya Fransız kalıcı ikametgah başvurusunda bulunmak için şartları ve neyi bilmeniz gerektiğini öğrenin.
Uygun bir zaman mı ?
Fransa çifte vatandaşlığa izin verdiği için, hak sahibi olan İngiliz vatandaşları, Avrupa Birliği'nde (AB) yaşamak için Fransız vatandaşlığına başvurmayı düşünebilirler. Bununla birlikte, İngiltere çıkışının müzakereye başlanıncaya kadar en az iki yıl sürmesi beklenen İngiliz vatandaşlarının Fransa'ya taşınması konusunda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
Daimi ikamet veya Fransız vatandaşlığından hangisini seçmelisiniz?
Fransa'da bir daimi ikamet izni, Fransa'da 10 yıldır kalmanıza izin verir ve teorik olarak yenilenebilir olduğu için bu statüyle Fransa'da süresiz olarak yaşamaya devam edebilirsiniz. Bununla birlikte, Fransız vatandaşları ile aynı haklardan birçoğunu paylaşabileceğiniz halde (örneğin eğitim, işyerinde veya sağlık alanında) hepsini paylaşmazsınız, örneğin seçimlerde oy kullanamaz veya kamu görevini yapamazsınız.
Fransız vatandaşı olmayı seçerseniz Avrupa Birliği vatandaşı olur ve AB üyesi ülkelerde serbest dolaşımın keyfini çıkarırsınız. Fransız vatandaşı olmanız durumunda kendi vatanınızı bırakmanız gerekmez: Fransız çifte vatandaşlığa sahip olabilirsiniz.
Her iki durumda da, belirli bir süre Fransa'da "sürekli" kalmak genellikle bir Fransız vatandaşlığı şartıdır. Bazı durumlarda istisnalar olmasına rağmen, Fransa'yı toplamda 10 aydan altı ardışık ay boyunca terk ederseniz, 'sürekli' kalmanız geçersiz olabilir, bu nedenle yerel yönetiminize, valiliğe (Fransa yönetim ofisleri hükümeti temsil etmelidir) sormalısınız. İstisnalar arasında ciddi hastalık, analık, askerlik, çalışma veya araştırma yer alır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Fransa Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Fransa Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Fransa vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Fransa'da kalıcı ikamet
Fransa'da beş yıl devam ettikten sonra, Fransa'da 10 yıla kadar yaşama imkânı veren yenilenebilir daimi ikamet izni olan bir alman yatırımı için başvurabilirsiniz. Buna izin verilip verilmeyeceğine bakılmaksızın, kalışınızın devam etmesi, istihdam ve finansal istikrarınız, Fransız toplumuna ne kadar iyi entegre olduğunuz ve dil yeteneğiniz gibi kişisel durumunuza bağlı olacaktır.
AB / AEA / İsviçre vatandaşları
Fransa'da beş ya da daha fazla yıl boyunca ikamet eden AB / AEA / İsviçre vatandaşları, gelir ya da istihdam kanıtlamasına gerek kalmaksızın daimi ikamet başvurusu yapma hakkına sahiptir.
AB / AEA / İsviçreli vatandaşların artık bu izni almaları zorunlu değildir, ancak olmadan ev yardımı gibi devlet hizmetlerinden yararlanamazlar.
AB Dışı / AEA / İsviçreli olmayan vatandaşlar
AB üyesi olmayan / AEA / İsviçre aile üyeleri ayrıca, beş yıl sonra daimi ikamet izni başvurusunda bulunabilirler ve bu izin verilirse, boşanma veya AB eşinin ölümü sonrasında bile izni korurlar.
Aile üyeleri veya ortakları için istisnalar
Sürekli ikamet eden bir aile üyesine katılıyorsanız veya aile birleşimi esasına göre geçici ikamet eden Fransız uyruklu bir çocuğun ebeveyni iseniz beş yıllık ikamet şartı üç yıla indirilir (bkz. Tam kılavuz Fransa'daki bir akraba veya şahsa katılmak için). Doğurma yoluyla Fransız vatandaşlığı şartlarını yerine getiren herkes aynı zamanda daimi ikamet hakkına sahiptir.
Bir Fransız vatandaşı ile üç yıldan fazla evli iseniz, evlilik süresince Fransa'da yaşamamış olsanız bile, derhal ikamet edebilirsiniz. Eğer üç yıldan kısa bir süre evli kaldıysanız, üç yıl sonra bir carte de séjour (oturma izni) tutarak başvurabilirsiniz. Fransız ikamet süreli yabancılar için koşullar ve nereye başvurulmasında art aralıksız iki yıldan fazla süreyle terk ederseniz, daimi ikamet hakkını kaybedersiniz.
Fransız daimi ikamet başvurusu nasıl yapılır?
Kişisel durumunuza göre hangi belgelere gereksinim duyduğunuz hakkında size bilgi verecek olan Fransız yurttaşlığına veya daimi ikametgahınıza yerel Fransız préfecture'inize (belediye binası) başvurabilirsiniz. Bunlar ;
⦁ ikametinizi kanıtlayan belgeler,
⦁iş sözleşmesi,
⦁ banka ekstreleri,
⦁doğum evlilik belgeleri
⦁tıbbi belge olabilir.
Karşılaştığınız koşullara bağlı olarak Fransız kalıcı ikamet veya AB uzun vadeli ikametgahını düşünebilirsiniz; ikamet, dolaşıma ve diğer AB üye ülkelerinde yaşamak için ek fayda sağlamaktadır. Haklar ve farklılıkları okuyun (Fransızca).
Başvuru ücreti, talep sebebine bağlı olarak, aile birleşimi vakaları için 269 Euro (resmi görev pulu için 250 Avro artı 19), sığınmacılar ve gaziler için sadece 19 Avro arasında değişmektedir. Halihazırda bir yıllık bir ikamet kartınız varsa ve başvuru anında sunmuyorsanız, ek bir 9 EUR ödemek zorunda kalacaksınız.
Fransız vatandaşlığı nasıl elde edilir ?
Vatandaşlığa kavuşturma, evlilik veya doğum yoluyla (Fransa'da doğmuş olsanız da yurtdışında bir Fransız ebeveyni doğmuş olsanız da) birlikte gelen tüm haklara (Fransız seçimlerinde oy kullanmak gibi) sahip bir Fransız vatandaşı olabilirsiniz. 18 yaşın üzerinde olmalı ve Fransa'da yaşıyor olmalısınız. Bir Fransız vatandaşı olduğunuzda özgün vatandaşlıktan vazgeçmek zorunda değilsiniz, ancak ikili uyruklu olabilir.
Yurttaşlığa kabul
Aşağıdaki durumlarda, vatandaşlığına geçmiş bir Fransız vatandaşı olmak için başvurabilirsiniz:
⦁Fransa'da beş yıl boyunca yaşıyor (Fransa üniversitesinde iki yıl çalışmış, Fransa'nın parlaklığına katkıda bulunmak ya da sivil eylem, bilimde "istisnai bir entegrasyon yolu" na sahip olmak gibi belirli koşullar altında daha az yaşıyor. , ekonomi, kültür veya spor, ki bu iki yıldır);
⦁Fransızca konuşarak, Fransız kültürü ve toplumu ile Fransız vatandaşlarının hakları ve görevleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzla Fransız toplumuna entegre olduğunuzu ispatlayabilir.
⦁Vatandaşlığa kabul veya evlilik yoluyla bir Fransız vatandaşı iseniz, Kabul ve Entegrasyon Sözleşmesini (CAI) imzalamanız gerekir. Bu form 12 ay geçerlidir, bundan sonra CAI'nin gereksinimlerini karşılamış olup olmadığınızı, örneğin, yeterince Fransızca bilen veya yurttaşlık sınıfına girmiş olup olmadığınızı değerlendirmek için değerlendirilirsiniz.
Uygulama 55 EUR tutarında; burada başvurmanız gereken prosedürü ve başvuru formunu (Fransızca) görebilirsiniz.
Evlilik
Fransız vatandaşıyla dört yıl evlilik yaptıktan sonra, nasıl bir Fransız vatandaşı olabileceğinizi bilmek isterseniz:
⦁Hâlâ birbirinizle evlisiniz;
⦁eşiniz Fransız vatandaşlığını korur; ve
⦁Fransız dili hakkında iyi bilgiye sahipsin.
Bazı durumlarda, zaman gereksinimi beş yıla çıkarılır, örneğin, düğününden bu yana en az üç yıl Fransa'da sürekli olarak birlikte yaşadığınızı ispat edemezseniz.
Yurtdışında evliyseniz, yurttaşlığınızı kazanmadan önce evliliğiniz Fransız sicili kayıtlarına geçirilmelidir.
Fransız vatandaşlığı istisnaları
Beş yıllık bekleme süresine gerek duyulmadan, hemen Fransız vatandaşlığına başvurabilirsiniz:
⦁Fransız ordusunda hizmet ettiniz ya da savaş anında Fransızlara veya müttefik ordularına acil olarak sözleşmeye mecbur oldunuz;
⦁mülteci olarak kalırsınız;
⦁Fransa'ya 'olağanüstü hizmetler' verdiniz;
⦁Fransızcanın resmi dil olduğu ve en az beş yıl boyunca bir Fransızca dil okuluna katılan bir ülkeden geliyorsunuzdur.
Yabancı doğumlu bir kişi bir Fransız ebeveynin çocuğu ise, vatandaşlık, Fransa uyrukluğuna ilişkin bir belge için dilekçe ile sağlanabilir. Bu başvuruyu yapmak için Fransa'da yaşamak zorunda değilsiniz.
Fransız vatandaşlığına nasıl başvurulur?
Yukarıdaki şartları yerine getirirseniz, Fransız vatandaşlığına başvurunuzu yerel préfecture'inize gönderebilirsiniz. Başvurmak için durumunuza göre aşağıdaki kopyaları içeren bir beyan talebi (talep edinme beyannamesi) göndermeniz gerekmektedir:
⦁Fransız uyrukluğunun başvuru formu formunun iki kopyası, imzalı ve tarihli;
⦁Hem başvuranın hem de eşin kimlik kopyaları;
⦁Tam adınızla birlikte adres kanıtı;
⦁Doğum belgesi (Fransızca değilse onaylı çeviri ile);
⦁Son üç ay içinde elde edilen evlilik belgesi;
⦁Her iki eşin de ön belediyede veya konsoloslukta oturum açması gerektiği "onur beyanı" belgesi olan Attément sur l'honneur des 2 époux;
⦁Eşin çocuklarının doğum belgeleri, ipotek sözleşmesi, müşterek vergi beyanı, mülkiyet belgeleri veya ortak banka hesabı gibi ilişki veya evlilik hayatının kanıtı;
⦁Evlilik anında bir Fransız vatandaşı olan eşin kanıtı;
⦁Başvuru sahibinin Fransız dili diploması veya sertifikası gibi Fransız dili hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu gösteren kanıt;
⦁Geçmişinizde ceza puanı bulunmadığına dair kanıtlar, örneğin, son 10 yıldaki ikamet ettiğiniz ülkeden bir ceza sicili belgesi;
⦁Evliliklerden önceki evlilik belgeleri ve resmi boşanma kağıtları:
Evliliğinizden beri Fransa'da ikamet ettiğinizin kanıtı (yurtdışında yaşadıysanız, evliliğinizden sonra en az 3 yıl Fransa'da ikamet ettiğinizi belgeleyen bir belge veya eşinizi kanıtlayan bir belge ;
İstihdam belgesi veya finansal destek göstermeniz istenebilir.
Başvurunuz polis, belediye başkanlığı ve diğer çeşitli devlet daireleri tarafından değerlendirilecek ve iki yıla kadar sürebilecek bir süreçte polis tarafından mülakat yapabileceksiniz. Resmi bir dil sertifikası sunmadıysanız, engelliyseniz veya 60 yaşın üstündeyseniz, Fransızca dilinde yeterliliği doğrulamak için mülakat yapmış olabilirsiniz.
Başarılı olursanız, vatandaşlığa geçiş töreninde Fransız vatandaşı olacak ve bir Fransız ulusal kimlik kartı ve bir Fransız pasaportu verilecek. Evli olmayan tüm bakıcılar, sizinle birlikte yaşıyor ve vatandaşlık kararnamesinde yer alıyorlarsa, otomatik olarak Fransız olurlar.


Fransa vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Fransız vatandaşlığının faydaları nelerdir?
Fransız vatandaşlığı, Avrupa Birliği'nin 28 ülkesinde sayısız hak temin etmektedir; bunlardan en önemlileri şunlardır:
⦁Fransız vatandaşlığına sahip bir kişi özel vizesiz AB'nin 28 ülkesinden herhangi birinde yaşayabilir,
⦁Fransız vatandaşı olan bir kişi çalışma izni başvurusu yapmaksızın AB'nin 28 ülkesinden herhangi birinde çalışabilir,
⦁Fransız vatandaşlığı olan bir kişi, Avrupa Birliği'nin 28 ülkesinin sınırları içerisindeki okullarda ve üniversitelerde, bazı durumlarda tercihli eğitim,
⦁Fransız vatandaşlığına sahip bir kişi AB'deki 28 ülkenin herhangi birinde girişimci faaliyetlerde bulunabilir ve bir şirket kurabilir.


Fransa'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 651.43 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 535.13 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1,215.56 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 935.32 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4571.71 €
Metrekare satılık daire merkez dışı 3,198.76 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 1.919.89 €
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.11
Kişi Başına Düşen GSYİH
44,401 USD
Nerede Yaşamalı ?
Bordeaux
Klasik güzellikleri ve mimarisi nedeniyle "Küçük Paris" olarak adlandırılan bu liman kenti yaklaşık 239.000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Güneybatı Fransa'nın Akitanya bölgesindeki Gironde nehri üzerinde yer alan Bordeaux, yüzyıllardır Fransa'nın en zengin ve en cazibe şehri olarak kabul edildi. Yirminci yüzyılın sonlarına gelindiğinde ise, muhafazakâr ve biraz donuk olduğu iddia edildi. Binyılın dönüşüyle ​​birlikte, yeni, taze bir bakış açısı ortaya çıktı. Yeni bir tramvay sistemi kısmen canlandırdı, şehre yeni enerji çekildi.
Bugün Bordeaux'da birçok restoran, kafe, yürüyüş yolu, bahçe ve sanat tesisatı bulunmaktadır. Yılın en hafif olduğu şehir, kış aylarında yağmur yağabilir. Alan böyle harika şaraplar ürettiği için kuru bir mevsim yok. Yer değiştiren aileler için bu alan, Fransa'nın en iyi okullarından bazılarına sahiptir. Aix-en-Provence gibi Bordeaux'da da bir çok üniversite ve güçlü bir öğrenci nüfusu var. Akitanya bölgesi genç profesyoneller arasında popülerdir.
Marsilya
Güneydoğu kıyısında bulunan Marsilya, Fransa'nın en büyük ikinci kentidir ve sıcak yazlar ve ılıman kışlar üreten iklimi ile çok çeşitli uluslara ev sahipliği yapmaktadır. Garde Bazilikası'na çıkıp şehrin manevi merkezinde bir mum yakalamak için yürüyüşe çıkın. Kiliseden de manzarayı kaçırmayın.İş olanakları haylice yüksek bir kent olma özelliği de taşımaktadır. Gurbetçiler için yeterli istihdam alanı yılın her ayı mevcut durumdadır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın